Pályán kívül

Overdose újra rajthoz áll

Április 17-én futja idei első versenyét a magyar csodaló - írja a PannoniaOverdose.hu.

Mikóczy Zoltán idén 1000 méteres, füves-, egyenes pályás versenyeken indítaná a versenylovat. Három ország jöhet számításba: Cseh-, Német- és Franciaország. Ezek közül a cseh helyszín a legkevésbé valószínű, ott ugyanis körpálya van. Az első idei versenynek nem rangja vagy pénzdíja a legfontosabb, hanem, hogy ezeknek a kritériumoknak minél inkább megfeleljen – mondta a PannoniaOverdose.hu-nak Mikóczy Zoltán.

A milánói Premio Centosa nevű ezer méteres versenyt idén az elmúlt évekhez képest egy héttel későbbre, április 17-e helyett 24-ére, húsvét vasárnapra írták ki. Ez pedig azt jelentené, hogy Overdose-nak nem öt, hanem csak négy hét pihenője maradna május 21-ig. Ekkor futják ugyanis az angliai Haydock Parkban az ezer méteres Temple Stakest. Jozef Roszival, Overdose trénere azonban azt kérte, hogy az idei versenyei között legalább 5 hét pihenő álljon a ló rendelkezésére. Így ez a milánói verseny ebbe már nem fér bele.

Számításba jött még egy korábbi, április 10-i milánói futam is, ám abban csak olyan lovak indulhatnak, amelyek Olaszországban futották életük első versenyét, vagy az előző évben megfelelő kategóriájú olaszországi versenyben indultak – mondta a honlapnak Mikóczy Zoltán.

AJÁNLOTT LINK:

Overdose április 17-én futja első idei versenyét (PannoniaOverdose.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik