Pályán kívül

Hazánkban talált új otthonra az amerikai focista

Bár tízezrek rajonganak az amerikai világsztárért, Tony Simmons inkább az Alföldet választotta, repülőre ült és meg sem állt egészen Békéscsabáig.

Egy valódi sportlegenda, az amerikai futball-liga nagyágyúja, akiért egykor a legnagyobb tengerentúli csapatok versenyeztek. Ő Tony Simmons, akit nemes egyszerűséggel csak Tony „Touchdown” Simmonsnak neveztek az amerikai sportrajongók. Az NFL játékos most a Békéscsaba Raptors nevű amerikai focicsapathoz igazolt, vezetőedzője és játékosa is lesz a csapatnak – Magyarországon eddig még csak hasonlóra sem volt példa.

Tony Simmons karrierje a valóra vált nagybetűs amerikai álom. A chicagói fiú tehetségét már tizenéves korában felfedezték. A Wisconsini főiskola csapatában pedig beállította az abszolút rekordot: 23 touchdown elkapást köszönhet neki a csapata – innen kapta becenevét is. Aztán bekerült a profi ligába, ahol öt szezonon keresztül olyan nagynevű csapatok mezét viselte, mint a New England Patriots, vagy a New York Giants. Tízezrek jártak ki a meccseire, és milliók nézték a tévében.

Az NFL-sztár egy internetes hirdetésben találta meg magának a magyar csapatot. A Békéscsabai Ragadozómadarak eddig sem voltak eredménytelenek. Tavaly ezüstérmesek lettek a divízió kettes bajnokságban, de sokat várnak az új, minden eddiginél profibb edzőtől. A 36 éves Mr. Touchdown pedig azt mondja, neki már nem a pénz a legfontosabb, egyelőre két évig biztosan marad Magyarországon.

Tony Simmons új kihívása:

AJÁNLOTT LINKEK:

Béké(s)re vágyott az amerikai világsztár (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik