Pályán kívül

Versenyautóból szórják ki a pécsi ralis hamvait

Rendhagyó módon vesznek végső búcsút a napokban elhunyt Szuhanyik László autóversenyzőtől.

“Az eseményre a január 4-én, 53. életévében váratlanul elhunyt Szuhanyik László végakaratának megfelelően kerül sor” – közölte Pánics György, a Pécsi Volán autósport szakosztályának egykori tagja csütörtökön.

A néhai autóversenyző családtagjai és tisztelői pénteken 11 órakor találkoznak a Pécs Plázánál, majd a Mecsek ralikról ismert árpádtetői gyorsasági szakasz lapisi kanyarjához utaznak. Itt délben a család, a versenyzők, valamint a szakosztály képviselője búcsúzik az elhunyttól.

“A beszédeket követően Szuhanyik László fia, Balázs és egykori navigátora, Hóman Tibor versenyautóba ül, majd a gyorsasági szakaszon haladva, menet közben kiszórják a járműből az egykori kiválóság hamvait” – mondta Pánics György.

Szuhanyik László 1978-ban Ranga Lászlóval, minden idők egyik legsikeresebb magyar raliversenyzőjével az oldalán egy Ladával megnyerte a rali túra abszolút és kategóriabajnokságát. Egy évvel később a második, 1980-ban pedig újra az első helyen végzett kategóriájában. Szuhanyik később Hóman Tibor pilótája lett, pályafutását 1984-ben fejezte be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik