Pályán kívül

Meglopták Samprast, oda egy Grand Slam trófea is

Kirabolták az egykori amerikai klasszist, amikor éppen új lakásába költözött Los Angelesben.

A 2002-ben visszavonuló legenda, aki összesen 14 Grand Slam diadalt számlál, két, elvileg biztonságos, lelakatolt helyiséget töltött meg ideiglenesen “holmijaival”.

Nem kisebb “holmik” ezek, mint ATP-versenyek fődíjai, Grand Slam-trófeák, érmek, kristályok, ékszerek és órák, különböző elismerések. Ezekből vittek el párat ismeretlenek. A 39 éves teniszező a Los Angeles Times-nak nyilatkozott, és elmondta, nagyon csalódott.

“Olyan, mintha az életem egy részét lopták volna el. Nem magam gyönyörködöm a trófeákban, ezeket a gyermekeim miatt őrzöm féltve. Ők nem láttak engem játszani, ezért szeretném, ha legalább az elismerésekkel minden nap találkozzanak. Ez inspirálhatja őket” – árulta el Sampras.

A klasszis azért fordult a nyilvánossághoz, hátha valaki tud valamit az ellopott tárgyakról. Szerencsére 13 Grand Slam trófea érintetlen maradt, de az 1994-es Austral Open győzelmééért kapott kupa az ellopott ereklyék között van.

“Azt hittem, a biztonsági kamerák jelentenek valamit ilyen esetben. Mélységesen csalódtam bennük…” – figyelmeztet így másokat is Sampras a technika megbízhatóságának bizonytalanságára.

AJÁNLOTT LINK:

Samprast sokkolta, hogy meglopták (supersport.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik