Pályán kívül

Már júliusban elpusztult Paul, a polip?

Egy kínai filmrendező azt állítja, a nyolclábú orákulum nem kedden, hanem már a világbajnoki döntő előtt elpusztult.

Az oberhauseni állatkert akváriumának munkatársai kedden azt írták közleményükben, hogy “a gondozók szomorúan fedezték fel hétfőn éjszaka, hogy a világhírűvé vált állat kimúlt”.

Jiang Xiao filmrendező ugyanakkor azt állítja, hogy az egész csak egy hazugság, mert a polip már a világbajnokság előtt két nappal halott volt – értesült külföldi hírforrásokból a SamsungSport.hu. A kínai filmes nemrég forgatta ugyanis a “Ki ölte meg Pault, a polipot?” című munkáját, és túlságosan is gyanúsnak tartja, hogy pont az ő filmjének elkészülte után jelentették be Paul halálát. Ráadásul szerinte senkinek nem is tűnt volna fel, ha a jóstehetség akváriumába egy másik állatot helyeznek, ugyanis a polipokat lehetetlen megkülönböztetni egymástól.

És bár hiába állítja a rendezőnő, hogy Paul már július 9-én egészen bizonyosan elpusztult, az állatkert gondozói határozottan cáfolják a rosszindulatú feltételezést.

A csodapolip halálhíre után egyébként a Facebookon, a Twitteren és más világhálós oldalakon tömegében “fejezik ki részvétüket a rajongók”. A német média szerint Paul halálhíre lett a legfontosabb hír. Sőt, az oberhauseni állatkert akváriumában hosszú sorokban várnak a rajongók arra, hogy beírhassanak a Paulnak készített emlékkönyvbe.

AJÁNLOTT LINK:

Hazudtak a pszichopolipról? (SamsungSport.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik