Pályán kívül

Dzurják Csöpi: legyőzöm a gyilkos kórt

A korábbi válogatott futballistát meglegyintette a halál szele.

Dzurják egy évvel ezelőtt, egy ártalmatlan nátha és gyengeségérzet miatt kivizsgáltatta magát, s akkor szembesült a szörnyű diagnózissal: leukémiás.

– Rosszul érintett persze, de nem vágott annyira mellbe. Addig soha nem voltam beteg, fel sem fogtam, hogy milyen nagy a baj.

Augusztusban kiderült: őssejtbeültetésre van szüksége.

– Sem a mamám, sem a lányom nem jöhetett szóba donorként, de szerencsére van két nővérem, őket megvizsgálták, s kiderült, hogy a kisebbik, Mária tökéletesen alkalmas.

A Fradi játékosa négy napig az onkológiára jár majd sugárkezelésre, utána két nap kemoterápia következik, előkészítik a szervezetét a jövő hétfői őssejtbeültetésre, amelyet dr. Masszi Tamás főorvos vezetésével végeznek el.

– Teljesen steril körülmények között kell majd élnem a kórházban, legalább egy hónapig. Ha a nővéremtől kapott őssejtek megtapadnak, s megkezdik az egészséges sejtek termelését, akkor utána hazamehetek. Persze ott jó ideig még biztosítani kell a sterilitást, s utána is vigyáznom kell magamra, de ha minden jól megy, rendbe jövök. Nagy ritkán támadnak csak sötét gondolataim, de akkor is hamar elűzöm őket. Tudom, hogy nyerésre állok a rák ellen, futballnyelven szólva: már csak a győztes gólt kell belőnöm – mondta a Borsnak Csöpi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik