Pályán kívül

Dzurják Csöpi csontvelő-átültetésre vár

Élete legfontosabb meccsét játssza a hajdani Fradi-labdarúgó, Dzurják József.

A 48 éves Dzurják tavaly novemberben megfázott, majd ezt követően egy kivizsgálás során szembesült azzal, hogy szervezetét megtámadta a szörnyű kór. A volt csatár több kemoterá­pián is átesett, most pedig csontvelő-átültetésre vár.

– Rendszeresen jártam ellenőrzésre, és augusztusban vérszegénységet mutattak ki a szervezetemben. Az orvosok mondták, azonnal feküdjek be a kórházba, mert kiújulhatott a betegségem – sóhajtott Dzurják József. – Újabb kemoterápiás kezelésen vettem részt, amelynek már az volt a célja, hogy előkészítsék a szervezetemet a csontvelő-átültetésre. Tavaly, amikor az első kemoterápia nem használt, felkerültem a transzplantációs listára. A nővérem megfelelő donor, így ha minden rendben lesz, akkor már októberben elvégzik a műtétet, s elfelejthetem ezt a szörnyű betegséget.

– A párom és a lányom mindennap velem van a kórházban, ahogyan a nővérem és az édesanyám is sokat jön látogatóba. A civil barátaim mellett persze volt csapattársaim és az edzőkollégák is egymásnak adják a kilincset. Bánki József és Kincses Sándor mellett nemrég járt nálam Bicskei Bertalan, Simon Antal, Sisa Tibor és Temesvári Miklós. Jólesik, hogy gondolnak rám, sőt Tarsoly Csaba, a Győr tulajdonosa félmillió forinttal segítette a kezelésemet. Hálás vagyok neki – mondta Dzurják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik