Pályán kívül

Milliókba kerülhetnek Rooney-nak a szexkalandok

Ha a futballista felesége a válás mellett dönt, Rooney-nak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester United világsztárjának félrelépéseiről a hétvége óta közöl végeláthatatlan és az aprólékosságig részletes beszámolókat a brit bulvársajtó. A futballista tavaly több alkalommal is örömlányokkal szórakozott, miközben felesége nemrég megszületett fiúgyermekükkel volt várandós.

Rooney a beszámolók szerint nagyvonalúan jutalmazta a hivatásos hölgyek szolgáltatásait: egy-egy alkalomért akár 1200 fontot (400 ezer forintot) is hajlandó volt kifizetni.

Az ügy kapcsán megszólaltatott jogi és pénzügyi szakértők szerint azonban ez csak aprópénz ahhoz képest, amennyit az angol futball kiválóságának várhatóan le kell majd szurkolnia, ha neje, Coleen a válás mellett dönt.

A The Sunnak, a legnagyobb brit bulvárlapnak egy vezető londoni válóperes ügyvéd azt mondta: ha megfelelnek a valóságnak azok a becslések, hogy a házaspár közös vagyona 35 millió font, akkor Coleen joggal számíthat 10 millió font (csaknem 3,5 milliárd forint) körüli összegre a házasság felbomlása esetén.

Rooney – aki hétfőn elutazott az angol válogatottal a Svájc ellen másnap esedékes Európa-bajnoki selejtezőre – emellett akár hatmillió font összértékű szponzori szerződésektől is eleshet, ha a vele hirdető cégek úgy döntenek, hogy a félrelépések után nem feltétlenül ő a legmegfelelőbb reklámarc.

A 24 éves játékosfenomén heti 100 ezer fontot keres klubjában, de emellett például évi egymillió fontos szponzori szerződése van a Nike sportszergyártó óriáscéggel, és évente 600 ezer fontot kap a Coca-Cola üdítőgyártótól egy négy évre szóló megállapodás alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik