Forma-1

Leclerc indul a monacói pole-ból, a falnak koccanó Verstappen csak hatodik

Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Charles Leclerc indulhat majd az élről a Monacói Nagydíjon, miután a Q3-ban magabiztos teljesítményt nyújtva nyerte meg az időmérőt. Max Verstappen a végén a falnak koccant, így jelentősen lemaradt.

Már a Q3 tartogatott meglepetést, többen is küszködtek ugyanis a tempóval, majd Sergio Pérez és Fernando Alonso már az elsők között kiesett. Az időmérő második szakasza már kevesebb váratlan fordulattal szolgált, leszámítva azt, hogy a szabadedzéseken taroló Ferrari továbbra sem találta a sebességet.

Ha már szó volt Pérezről, meg kell jegyezni, hogy a Red Bull fiókcsapatában Cunoda Juki a szezon során a hatodik alkalommal jutott be a Q3-ba, épp mint a mexikói.

Ezúttal tényleg úgy vághattak neki a versenyzők a Q3-nak, hogy öt-hat pilótának is reális esélye volt megszerezni a pole-t. Leclerc aztán egy komoly idővel tette fel a lécet a többieknek, és elkönyvelhettük, hogy megjött a Ferrari tempója a végére, így a monacóitól nem lehetett elvenni a rajtelsőséget. Oscar Piastri szerezte meg a második rajthelyet, Carlos Sainz és Lando Norris indulnak a második sorból. Verstappen, aki a végén nekikoccant a falnak, csak a hatodik leggyorsabb volt.

A 26 éves Leclerc-nek ez az idei első és pályafutása 24. pole pozíciója, hazai versenyén immár harmadszor rajtolhat az élről. A Ferrarinak ez a 250. pole pozíciója az F1-ben.

Az első tíz rajtpozíció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik