Forma-1

Verstappennel nem lehetett tartani a lépést az időmérőn, Sainz autót tört, Hamilton Q2-be se jutott

Kym Illman/Getty Images
Kym Illman/Getty Images

A címvédő Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjét.

A pilóták meglepően sokat hibáztak a harmadik szektorban, a legnagyobb meglepetést közülük Lewis Hamilton okozta, aki mindössze 18. helyen zárt. A sprintfutamon második helyen záró britnél is nagyobbat hibázott Logan Sargeant, aki ezzel utolsó is lett. Az sem nevezhető papírformának, hogy Cunoda Juki is kiesett, Kevin Magnussen és Csou Kuan-jü sem fért be a legjobb 15-be.

Q2-ben is lehetett látni pár hibát, de Carlos Sainz Jr. produkálta a legnagyobbat. A spanyol pilóta túl nagy tempóval akart bevenni egy kanyart, ráment a kavicságyra, amitől megpördült az autója. Ezt próbálta tompítani, de a túlpldalon a vizes füvön is megcsúszott, a kocsija eleje és vége is sérült. Piros zászló miatt rövid szünet jött az időmérőn.

Sainznak még így is mázlija volt, mert össze tudták tákolni az autóját, ezt pedig egy harmadik helyes továbbjutással hálálta meg. A két Alpine-os versenyző és Alexander Albon nem tudott beleszólni a csatába, Daniel Ricciardónak a piros zászlóig volt esélye a tizedik helyre, de végül nem jött össze a továbbjutás. Lance Stroll viszont foghatta a fejét, mert az utolsó utáni pillanatban tudott még nála is jobbat autózni Valtteri Bottas.

Max Verstappen végig az első helyen haladt az egész időmérőn, Q3-ban sem volt veszélyben a pole-pozíciója. Az utolsó szakasz hajrája viszont izgalmasra sikerült, mert a címvédő mögött Sainz és Charles Leclerc állt, de előbb a két McLaren, majd Fernando Alonso is bejött másodiknak. A csattanó mégis a végére maradt, az egész reggel szürke Sergio Pérez szerezte meg a második helyet, három tizeddel a csapattársa mögött.

Ez volt a Red Bull Forma-1-es csapatának századik megnyert időmérős edzése.

A Kínai Nagydíj időmérőjének végeredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik