Forma-1

Max Verstappent Japánban sem kapta el senki, simán behúzta az időmérőt

Toshifumi KITAMURA / AFP
Toshifumi KITAMURA / AFP

Max Verstappen nyerte szombat reggel a Forma-1-es Japán Nagydíj időmérő edzését.

Rögtön meglepetéssel indult az edzés, ugyanis jó időket futott kezdetben az Aston Martin két versenyzője, végül ennek ellenére kiesett Lance Stroll 16. helyen. Mögötte Pierre Gasly zárt, akinek csapattársa, Esteban Ocon Melbourne-höz hasonlóan bejutott Q2-be. Csou Kuan-jü végig utolsó helyen autózott, Logan Sargeant sem járt közel a továbbjutáshoz és végül Kevin Magnussen is kiesett.

Sokáig úgy tűnt, hogy a második szakaszban Valtteri Bottas okozhat meglepetést, aztán Nico Hülkenberg is nagy időt futott. A német azért is bizakodhatott, mert Oconnak és Alexander Albonnak nem volt esélye beleszólni a Q3-ért folyó versenybe. Az utolsó pillanatban azonban bevetődött a Visa Cash App RB két pilótája és végül mindössze 55 ezreddel a hazai közönség előtt szereplő Cunoda Juki került be az első tízbe. Szegény Daniel Ricciardo, akitől javulást vártak el a csapatnál, rendkívül csalódott is volt.

A legjobbak száguldozásában Lando Norris dobta be az első követ az F1 tavába, mivel egy óriási idővel bevetődött a két Red Bullos közé, Sergio Pérez elé, de Max Verstappen mögé. Cunoda esélytelen volt a másik kilenc autóval szemben, Pérez viszont visszaelőzte a McLaren brit pilótáját. Végül nem is hozott több izgalmat a Q3, de Fernando Alonso ötödik helye így is imponáló.

Verstappen mindössze 66 ezreddel, de legyőzte csapattársát, Q3-ban végig első helyen állt és az idei negyedik időmérőt is megnyerte.

A Japán Nagydíj időmérőjének végeredménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik