Forma-1

Esélyt sem hagyott a többieknek, Verstappené a szaúdi pole

Joseph Eid / AFP
Joseph Eid / AFP

Max Verstappen rajtolhat majd az élről a Forma-1 Szaúdi Nagydíján szombaton. A Red Bull öröme nem lehet felhőtlen, mert Charles Leclerc befurakodott Sergio Pérez elé, így övé a második rajtkocka.

A Red Bull háromszoros vb-győztes holland pilótája 1:27.472 perc alatt ért végig a 6174 méteres körön, ezzel Lewis Hamilton 2021-es rekordját (1:27.511) döntötte meg.

A múlt heti, szezonnyitó bahreini versenyen győztes Verstappen idén másodszor, pályafutása során 34. alkalommal indulhat majd az élről F1-es versenyen, Dzsiddában pedig először.

A Ferrari 18 éves újonca, a vakbélműtét miatt hiányzó Carlos Sainzot helyettesítő Oliver Bearman épphogy lemaradt a Q3-ról, a tizenegyedik helyen végzett élete első F1-es időmérőjén. Az időmérőt egyszer meg kellett szakítani piros zászlóval, mert Nico Hülkenberg autója leállt.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjat, valamint most a szaúdi hétvégét is egy nappal előrébb hozták – ezért van pénteken az időmérő –, hogy a dzsiddai futamot még a Ramadán vasárnapi kezdete előtt megrendezzék.

A Szaúdi Nagydíj első tíz rajthelye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik