Forma-1

Új részletek derültek ki Michael Schumacher kezelésével kapcsolatban

Fotó: Sascha Thelen / DPA / AFP
Fotó: Sascha Thelen / DPA / AFP

December 29-én, pénteken lesz tíz éve, hogy Michael Schumacher olyan súlyos síbalesetet szenvedett az Alpokban, Meribelben, amelyből a mai napig nem sikerült felépülnie. Az évforduló alkalmával a BILD új részleteket tárt fel a gondozása és rehabilitációja kapcsán.

A német lap azt írja, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnokot többek közt egy Mercedes AMG autóba is beültették. A szokatlan terápiától azt remélték, hogy az ismerős hangokkal hatékonyan stimulálják az agyát. A cikkből az is kiderül, hogy

  • tizenöt főnyi orvosokból, masszőrökből és asszisztensekből áll a gondozó csapat, amely a nap 24 órájában a legjobb ellátást nyújthassák neki,
  • Schumacher felesége, Corinna szigorú szabályokat ír elő azzal kapcsolatban, hogy ki látogathatja a Forma-1-es legendát. Ezen a listán a közeli barátok, Jean Todt, Schumacher korábbi csapatfőnöke és Luca Badoer szerepel – utóbbi a Scuderia egykori tesztpilótája volt a német fénykorában.

Michael Schumacher és felesége 1995-ben házasodtak össze. A párnak két közös gyermeke született, lánya, Gina-Maria lovagol, míg fia, Mick, apja nyomdokaiba lépett, autóversenyző lett.

Schumacher 1994-ben és 1995-ben a Bennetonnal lett világbajnok, majd 2000 és 2004 között zsinórban ötször nyert a Ferrarival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik