Forma-1

Vizsgálat indul a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke és felesége ellen

Dan Istitene / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dan Istitene / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Mercedes csapatfőnöke és felesége ellen.

Az FIA közleménye szerint a sajtóban megjelent hírek miatt döntöttek a vizsálat mellett, amelyek szerint egy csapatfőnök bizalmas információkat kapott egy személytől, aki a sorozat kereskedelmi jogait birtokló cégnél dolgozik. A szövetség neveket nem közölt, de a lapok konkrétan megírták, hogy Toto Wolff, a Mercedes első embere kapta az információkat feleségétől, Susie Wolfftól, aki a női F1 Akadémia vezetője.

Elkeserítő, hogy a függetlenségemet és megbízhatóságomat megkérdőjelezik ilyen módon, különösen azért, mert úgy tűnik, megfélemlítő és nőgyűlölő indíttatású a támadás, amely a családi állapotomat veszi célkeresztbe és figyelmen kívül hagyja a képességeimet

– írta Susie Wolff Instagram-oldalán, ahol azt is elmondta, hogy nem hagyja magát

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Susie Wolff (@susie_wolff) által megosztott bejegyzés

„Az autósportban rengeteg akadályt kellett leküzdenem karrierem során és nem hagyom, hogy teljesen alaptalan vádakkal beárnyékolják az elkötelezettségemet az F1 Akadémia felé.”

A Mercedest nem értesítette előre az FIA és az istálló nagyon meglepőnek nevezte, hogy a vizsgálat hírét a közleményből kellett megtudnia. Természetesen teljes mértékben visszautasították a vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik