Forma-1

Hamilton: Hála Istennek, már csak kétszer kell vezetnem ezt az autót

DOUGLAS MAGNO / AFP
DOUGLAS MAGNO / AFP

Alaposan lehúzta autóját a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton.

A hétszeres világbajnok szó szerint szenvedett a Forma-1-es Brazil Nagydíjon a kocsijával, a középmezőny tagjai is időnként simán lehagyták őt. A korábbi versenyeken dobogóért küzdő Hamilton csak nyolcadik helyen zárt, eközben csapattársa, George Russell a futamot se tudta befejezni egy meghibásodás miatt. Versenye után Lewis Hamilton nem is fogta vissza magát a nyilatkozataiban.

Hála Istennek, hogy már csak két futamon kell vezetnem ezt az autót! Így már jól hangzik. Eddig nem éreztem, hogy annyira rossz lenne, mint tegnap, amikor szó szerint nem maradt gumiból semmi, gyakorlatilag teljesen elkopott az abroncs. Ma jobb futamot teljesítettem, mindent megtettem, hogy óvjam a gumikat, de ez az autó… Egyszer jól működik, máskor meg nem, ráadásul ez egy körön belül is változik

panaszkodott a brit pilóta.

A Forma-1-es szezonból két verseny maradt hátra, november 19-én Las Vegasba látogat a mezőny, majd november 26-án Abu-Dzabiban zárul a 2023-as évad. Hamilton 226 ponttal a vb harmadik helyezettje, mindössze 32 ponttal lemaradva Sergio Pérez mögött.

Kapcsolódó
Megható, ahogy az öldöklő küzdelem után riválisával ölelkezett Fernando Alonso
Sergio Pérezzel minden centiméterért csatáznia kellett a Brazil Nagydíjon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik