Forma-1

„Haver, mi a fasz?” – kiakadt a Forma-1-es pilóta a csapatutasításon

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Max Verstappen visszatért az elszúrt Szingapúri Nagydíjat követően, nyert Japánban, és ugyan az ő világbajnoki címére még várni kell, a Red Bull már ezen a hétvégén megnyerte a csapatversenyt. A futamon az Alpine két versenyzője végzett a kilencedik és a tizedik helyen, de Esteban Ocon csak a végén, konkrétan az utolsó kanyarban került Pierre Gasly elé.

Mindez nem volt véletlen, Gaslynak az utolsó körben szóltak, hogy engedje maga elé a csapattársát. „Ember, mi a fasz? Gyorsabb voltam nála végig” – mondta a csapatrádióban Gasly, akit aztán szinte végig győzködni kellett, majd végül eleget tett a kérésnek, de hevesen gesztikulált a célba érve.

A történet előzménye, hogy a futam során Ocon egyszer maga elé engedte a csapattársát, de Gaslynak nem sikerült megelőznie Fernando Alonsót. Gasly később a Motorsportnak azt mondta, csak azért került elé Ocon, mert a csapat egy kerékcserénél elévágott, de ő úgy érezte, hogy végig jobb tempót diktált, előrébb is volt a rajtrácson, és nem volt megbeszélve, hogy maga elé kellene engednie csapattársat.

A csapat szempontjából mindegy volt, melyikünk végez előrébb, de ami történt, az számomra elfogadhatatlan. És nem is nagyon értem, szóval mindenképpen beszélni kell róla

magyarázta Gasly, aki a döntés után is vezeti a házon belüli versenyt Oconnal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik