Forma-1

Magyar Nagydíj: mentő érkezett az Alpine egyik szerelőjéhez

A Magyar Nagydíj Forma-2-es vasárnap délelőtti futama alatt  váratlanul megjelent a bokszutca elején egy mentőautó. Az egész paddock kíváncsian figyelte, hogy kinek van szüksége ápolásra – számolt be a gphirek.hu.

A bokszutcát egy kapu választja el a padocktól, és mire sikerült kinyitni a zárat, az Alpine csapat egyik munkatársa már a mentővel szemben futott, hogy elmagyarázza, mi történt.

Kiderült, az Alpine motorhome egyik alkalmazottja szenvedett lábsérülést. A fájdalmas arcú férfit hordágyra rakták, majd a helyszínen üzemeltetett orvosi központba vitték.

Az F2-esek főversenyét egyébként az ausztrál Jack Doohan nyerte. Az Invicta Virtuosi Racing 20 éves pilótája idén először győzött a szériában, összesen pedig negyedik sikerét aratta a Forma-2-ben. Doohan a tavalyi hungaroringi hétvégén a sprintfutamon diadalmaskodott.

Az ausztrál versenyző mögött a dán Frederik Vesti (Prema Racing) zárt a második helyen Mogyoródon, harmadikként pedig a francia Victor Martins (ART Grand Prix) ért célba.
A program délben a Porsche Szuperkupa versennyel folytatódik, a Forma-1-es Magyar Nagydíj pedig 15 órakor rajtol el a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik