Forma-1

Daniel Ricciardo célja az, hogy megszerezze Sergio Pérez ülését

Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images
Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy Daniel Ricciardo 2025-re Sergio Pérez ülését akarja megszerezni.

A konstruktőri világbajnoki címvédő tartalékcsapata, az Alpha Tauri jelentette be, hogy a Magyar Nagydíjon már a közkedvelt ausztrál pilóta versenyez Nyck de Vries helyett. Ez egy komoly visszlépés Ricciardo számára, ugyanakkor a Red Bulltól kölcsönadott versenyzőnek reális alternatíva lehet, hogy 2023-ban és 2024-ben olyan teljesítményt nyújtson, amivel kiérdemel egy helyet a legjobb istállóban is.

Elsőként tisztázni kellett, akarja-e. Egy Alpha Taurit vezetni nagyon más, mint egy Red Bull-t. Megvannak ennek a kihívásai, ezért meg kellett győződnünk róla, hogy készen áll-e erre a kihívásra. Nagyon örült a lehetőségnek, hogy újra a rajtrácson lehet és újra a F1-ben versenyezhet

– mondta Horner az F1 Nation podcastnak.

Az is elhangzott, hogy egyelőre csak 2023-ra kapott szerződést, 2024-ben pedig még él Max Verstappen és Pérez kontraktusa is. Erről az évről határozottan kijelentette a Red Bull csapatfőnöke, hogy nem változtatnak a pilóták összetételén. Ugyanakkor 2025-ig nagyon sok minden történhet még.

„Checónak borzalmas sorozata van, egymás után ötször nem jutott be a Q3-ba, és ezek közül némelyik a balszerencsén múlt, némelyiket magának köszönhette. Még mindig második a bajnokságban, két versenyt is nyert, próbáljuk átsegíteni őt ezen az időszakon, hogy visszanyerje idény eleji formáját” – mondta a Pérezről Horner.

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 21. és 23. között rendezik a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik