Forma-1

„Brutális” – Vettel szerint megszégyenítették az év közben kirúgott Forma-1-es versenyzőt

Robert Szaniszló / NurPhoto via Getty Images
Robert Szaniszló / NurPhoto via Getty Images

Sebastian Vettel reméli, hogy nem töri ketté Nyck De Vries karrierjét az, ami az AlphaTaurinál történt vele. A holland versenyzőt ugyanis már a szezon felénél dobta Forma-1-es csapata, amely a Magyar Nagydíjon már Daniel Ricciardót ülteti De Vries helyére.

A négyszeres világbajnok Vettelben kettős érzés van a történtek után, írja a motorsport.com az ITV-nek adott nyilatkozata alapján. Egyfelől nagyon örül annak, hogy Ricciardo újabb bizonyítási lehetőséget kapott és visszatér a rajtrácsra, másfelől viszont nagyon sajnálja De Vriest.

Nyck számára biztosan szégyenteljes, ahogy végződött ez az egész. Nagy lehetőséget kapott, és talán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt ő vagy mások remélték. De kíméletlen, amikor ilyen hirtelen ér véget valami. Brutális

mondta Vettel, aki tehetséges versenyzőnek tartja a hollandot és abban bízik, hogy ez a fiaskó nem lesz hatással a későbbi karrierjére, és reményét fejezte ki, hogy az emberek nem tíz rosszul sikerült futam alapján ítélik majd meg De Vriest.

A 28 éves Nyck De Vries világbajnok volt korábban Forma-E-ben és a Forma-2-ben is, és mikor tavaly beugrott a Williamshez egy versenyre, akkor kilencedik lett, azaz nagy várakozás előzte meg az AlphaTauriba érkezését, főleg házon belül. Ám az időmérőket és a futamokon nyújtott teljesítményét tekintve is 8-2-re vesztésre állt Cunoda Jukival szemben, a legjobb eredménye pedig egy 12. hely volt, a várakozásokon aluli teljesítménye miatt nyíltan is kapta a kritikákat hónapok óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik