Forma-1

A futballsikerek után beszállt a Forma-1-be is a hollywoodi sztár

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP
Azok után, hogy nagy lendülettel érkezett és egyből sikerre vezette a Wrexham futballcsapatát, amely feljutott az angol negyedosztályba, a hollywoodi sztár Ryan Reynolds és színésztársa, Rob McElhenney úgy döntött, beszáll a Forma-1-be is.

A Wrexham AFC áprilisban érte el a szenzációs eredményt, amikor a Boreham Wood elleni 3–1-es győzelemmel megnyerte az angol ötödosztályt (National League) és 15 év elteltével visszajutott a ligafutballba, azaz a teljesen profi osztályokba.

A Wrexham-sztori a hollywoodi tulajdonosok, Ryan Reynolds és Rob McElhenney miatt világszerte reflektorfényt kapott, de a két színész nem érte be ennyivel. A duó hétfőn ismét nagy feltűnést keltett, de ezúttal nem a focipályán: harmadik színésztársukkal, Michael B. Jordannel együtt a Forma-1-ben vállaltak tulajdonosi szerepet.

Az Alpine istálló hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy a Renault anyavállalat 24 százalékos részesedést adott el egy olyan befektetőcsoportnak, amelynek tagja az Otro Capital, a RedBird Capital Partners és a Maximum Effort Investments – utóbbi Reynoldsék irányítása alatt áll.

Az Alpine F1-es csapatának ezzel a 24%-os részesedése kelt el, ami 200 millió eurós tőkeinjekciót jelent a franciák számára.

A megállapodás keretében az Otro Capital társalapítója, Alec Scheiner egyben az Alpine F1-es csapat igazgatótanácsának tagjává is válik, írta az M4sport.hu portál.

Ezzel 900 millió euróra nő az Alpine Racing értéke. A csapat a tavalyi szezont ötödikként zárta a konstruktőrök között, idén Esteban Ocon és Pierre Gasly nyolc futam után 44 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó
„Egy vicc volt az egész” – a Forma-1 egykori atyaúristene beleszállt az utódaiba
A körítés inkább egy Oscar-díjátadóhoz, mint egy sporteseményhez hasonlított, mondta Ecclestone a miami futammal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik