Forma-1

Hülkenbergre és Sainzra éjjel lesújtott a FIA versenybírósága

CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
CLIVE MASON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Nem lehet azt mondani, hogy unalmas volt a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzése, amelyen a zuhogó eső alaposan megtréfált mindenkit. Aztán jött az éjszaka: az FIA versenybírósága átértékelt egy rakás feltartásos esetet, majd a meglepetésre második helyen zárt Nico Hülkenberg piros zászlós incidensét, és kiosztott pár rajtbüntetést.

A legcsalódottabb a Haas pilótája, Hülkenberg lehet, aki Oscar Piastri balesete után gyorsabban haladt, mint az FIA által megadott viszonyítási idő – márpedig piros zászló hatálya alatt ez szabálytalan.

A szervezett három rajthellyel hátrébb sorolta, így csak az ötödik pozícióból indulhat a német pilóta. Ez azt jelenti, hogy a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen mellől Fernando Alonso az első, míg Lewis Hamilton és George Russell a második sorból rajtol a magyar idő szerint vasárnap este nyolc órakor kezdődő futamon.

Ugyancsak 3 rajthelyes büntetéssel sújtották Carlos Sainzt, aki még Q1-ben tartotta fel annyira Pierre Gaslyt, hogy rivális ki is esett az időmérő első szakaszában. Sainz sem remekelt, összességében a 8. lett, de a büntetéssel csak a 11. helyről indulhat.

Lance Stroll (Aston Martin) a 13. pozíció helyett 16., míg az Alpha Tauri versenyzője Cunoda Juki a 16. helyett a 19. helyről indulhat, ugyancsak feltartásos esetek miatt.

Kapcsolódó
Káoszidőmérő után Hülkenberg rajtol Verstappen mellől a Kanadai Nagydíjon
Az eső többször is beleszólt az erősorrendbe, de voltak egyéni és csapathibák is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik