Forma-1

Alonso: Gyalázat, lábon lőtte magát a Forma-1

Kym Illman / Getty Images
Kym Illman / Getty Images

Technikai bakival indult a versenyhétvége a Forma-1 Kanadai Nagydíján, ugyanis a pénteki első szabadedzést mindössze öt perc után be kellett fejezni, ugyanis meghibásodott a helyi közvetítőhálózat. Mivel így a versenyigazgatóság sem tudta követni a versenyzőket, veszélyesnek ítélték meg a helyzetet és az etap leintése mellett döntöttek.

Gyalázat. Persze a csapatoknak sem volt jó, de a szurkolóknak pláne, akik kijöttek, és mégsem nézhettek minket az első szabadedzésen. Időről időre lábon lövi magát a Forma-1, mint sport. Ami azért bosszantó

mondta például a helyzetről Fernando Alonso, aki eddig öt alkalommal végzett dobogón a szezonban és a harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Hamilton volt a leggyorsabb a második szabadedzésen

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a meghosszabbított második szabadedzésén. Mivel az első lényegében elmaradt, így a második tréning 90 perces volt. A hétszeres világbajnok Hamilton mögött csapattársa, a szintén brit George Russell végzett a második helyen, míg a harmadik a Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. lett. Alonso a negyedik a leggyorsabb időt autózta.

A szezon eddigi valamennyi versenyén győztes Red Bull versenyzői kiszorultak a legjobb öt közül. A címvédő és a pontversenyt jelenleg is vezető holland Max Verstappen a hatodik, a mexikói Sergio Pérez pedig a nyolcadik időt autózta.

A második szabadedzésnek sem volt szokványos a forgatókönyve, egyszer Nico Hülkenberg füstölő autója, egyszer pedig Esteban Ocon leállása miatt kellett piros zászlóval félbeszakítani a körözgetést, ráadásul az utolsó hét percre megérkezett az eső is.

A 2. szabadedzés élmezőnye

1. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:13.718 perc
2. George Russell (brit, Mercedes) 1:13.745
3. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:13.844
4. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 1:14.044
5. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:14.094
6. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:14.142

 

A további program:

szombat:
3. szabadedzés 18.30
időmérő 22.00

vasárnap:
futam 20.00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik