Forma-1

Sergio Pérez már az elején összetörte a kocsiját, Verstappen eszelős hajrával nyerte a pole-t

Peter Fox/Getty Images
Peter Fox/Getty Images

Őrült csata után Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjét.

A legnagyobb izgalom rögtön az első szakaszban jött, mert Sergio Pérez a falhoz csapta autóját, amivel ugyan futott mért kört, de gyakorlatilag azonnal kiszállt a buliból.

Miután véget ért a piros zászlós szakasz, többen is remekeltek, végül a mexikói mellett Sargeant, Magnussen, Hülkenberg és Csou pottyant ki. Q2-ben már hasonló gondok nem adódtak, de meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott a mezőny, Hamilton például az utolsó mért körével szenvedte magát tovább. Ebben az etapban De Vries, Piastri, Albon, Stroll és Bottas szállt ki.

A végig magabiztos Max Verstappen viszont nem robbantott nagyot Q3-ban, úgyhogy Alonso, Sainz, Leclerc és Russell is befért elé az első próbálkozásával, majd jött a melgpetés, három perccel a végén Esteban Ocon 1:11.553-mal ugrott az élre. Innentől végképp őrületes száguldozás vette kezdetét, először Leclerc, majd Alonso vágott be az első helyre.

Az utolsó utáni pillanatban azonban Verstappen szinte végig a falakat súrolva egy észvesztő 1:11.365-ös idővel megnyerte az időmérőt.

A futamon Fernando Alonso rajtolhat mellőle, a harmadik helyen Charles Leclerc zárt, a második sorba pedig Ocon fért még oda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik