Forma-1

Évekig várhatnak rá az olaszok, hogy visszakapják a törölt Forma-1-es futamot

Arthur Thill ATPImages/Getty Images
Arthur Thill ATPImages/Getty Images

A Santerno folyó áradása miatt törölt Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíj szervezői még reménykednek abban, hogy később megrendezhetik a futamot.

A természeti katasztrófa miatt – melyben legalább nyolc ember veszítette életét az észak-olaszországi régióban – szerdán törölték a teljes mostani versenyhétvégét. A döntést az illetékes hatóságokkal, illetve miniszterekkel, az Emilia Romagna régió elnökével, a polgármesterrel, az olasz autóklub elnökével, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével lebonyolított egyeztetések után hozták meg.

A zsúfolt versenynaptár miatt erre 2023-ban szinte biztosan nem kerül majd sor, a szervezőknek pedig 2025-ig van szerződése a sorozattal, így aztán abban reménykednek, hogy 2026-ban, egy év hosszabbítással kapják vissza a versenyhétvégét, amit az áradás elvett Imolától. Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke szerint az egy évre szóló szerződéshosszabbítással valóban érdemes foglalkozni, van rá esély.

A jelenlegi szezon az események miatt 22 futam helyett 21 versennyel zárul majd, az eddigi öt nagydíjon háromszor Max Verstappen, kétszer pedig Sergio Pérez nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik