Forma-1

„Szánalmas” – reagált a Mercedes versenyzője Verstappen pöcsfejes megjegyzésére

Dan Mullan - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Dan Mullan - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Nincs megállás a Forma-1-ben, a legutóbbi bakui versenyhétvégét követően ezúttal Miamiban csatázik a pontokért a mezőny. Ám hiába váltott kontinenst az F1, a bakui sérelmek még nem múltak el teljesen a jelek szerint.

Bakuban ugyanis a főfutam mellett egy sprintversenyt is rendeztek, aminek első körében a címvédő Max Verstappen és George Russell összekoccantak, ami után a holland Red Bulljának oldaldobozán egy hatalmas lyuk keletkezett – így is beért a harmadik helyen. A futam után Verstappen nem fogta vissza magát, előbb pöcsfejnek nevezte riválisát, majd a holland médiában később George hercegnőként emlegette a Mercedes brit pilótáját. Russell válasza sem váratott magára sokat, a Miami Nagydíj előtt a Skynak nyilatkozott a holland szavairól.

Kicsit szánalmasnak érzem. Gyerekként az ember megtanulja, hogy amit ad, azt jó eséllyel vissza is kapja. Ő is volt már kemény a versenyzés során, elég lehangoló azt látni, hogyan köpködi magából a baromságokat, amikor valaki vele szemben kemény

mondta Russell, aki ezzel le is zárta magában a történteket, mert szerinte teljesen normális versenyhelyzet volt.

A két versenyző vitája:

Verstappen a sprintfutamon elért harmadik helyen után a főfutamon a második lett, és egyelőre vezeti a világbajnoki pontversenyt hat ponttal a csapattársa, Sergio Pérez előtt. George Russell egyelőre csak a hetedik.

A miami versenyhétvégét másodszor rendezik meg, 2022-ben Verstappen győzött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik