Forma-1

Forma-1: élesedik a helyzet a tabella elején a két bika között

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
A nemzetközi sajtó főként a szombati sprintfutamot és a vasárnapi főversenyt is megnyerő Sergio Pérezt, a Red Bull mexikói versenyzőjét dicsérte a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíj másnapján.

„Telitalálat. Folytatódik a Red Bull egyeduralma, Pérez diadalmaskodott Bakuban csapattársa, Max Verstappen előtt, Lewis Hamilton csak hatodik a Mercedesszel. Az élről rajtoló Charles Leclerc a Ferrari első dobogós helyét harcolta ki az idén. Unalmas futamon vagyunk túl, a Red Bull-lal ezúttal sem lehetett felvenni a versenyt” – írta az angol The Sun.

A Daily Mail szerint „Pérez visszahozta a vetélkedést a világbajnokságba azzal, hogy megverte Verstappent. A mexikói pilóta briliáns hétvégén van túl, mivel szombaton is ő volt a leggyorsabb.”

A Guardian úgy fogalmazott,

Pérez semmi feltűnőt nem csinált a bakui utcákon, de ő volt a legjobb a boxutcában kialakult káosz ellenére is.

A spanyol Marca is Pérezt dicsérte, kiemelve, hogy 29. alkalommal állhatott fel F1-es dobogóra, így már csak egy lépésre van attól, hogy utolérje a kolumbiai Juan Pablo Montoyát, és latin-amerikai történelmet írjon.

„Pérez ismét izgalmassá tette a vb-címért folyó küzdelmet. A mexikói meg akarja nehezíteni Verstappen dolgát” – írta a Mundo Deportivo.

Az olasz Gazzetta dello Sport szerint

A világbajnok istálló ismét kemény leckét adott a mezőnynek Bakuban. Az idei negyedik futamon Pérez megverte Verstappent, élesedik a helyzet a tabella elején a két bika között.

„Leclerc megadta magát a Red Bulloknak, de odaért a dobogóra. A maranellóiak számára most félig tele van a pohár a nehéz szezonrajt után, és a következő versenyeken tovább akarnak javulni” – állítja a Tuttosport.

A francia L’Équipe az utcák királyának nevezte Pérezt.

„A Red Bull pilótájaként ötödször ünnepelhetett úgy, mindahányszor városi versenyen diadalmaskodott, az utcai pályákon senki sem érzi nála jobban magát.”

A Red Bull mintha egy másik bolygóról jött volna, Pérez és Verstappen esélyt sem hagyott a riválisoknak Azerbajdzsánban

– írta a Le Parisien.

Az osztrák Kronen Zeitung szerint: „Verstappen kritikusan nyilatkozott a leintés után, mert sokan elégedettek lennének a második hellyel, de ő a kivételek közé tartozik. A csapat sztárja sajnálja az elszalasztott győzelmet, és keményen bírálta az istállót.”

A svájci Blick fekete hétvégéről számolt be, mert „az Alfa-Sauber idén még sehol sem volt olyan esélytelen, mint Bakuban.”

Kapcsolódó
Pérez lett a bakui utcák királya, megvan a Ferrari első dobogós helyezése
A biztonsági autós fázisnál cserélt helyet a két Red Bull-pilóta, és Pérez onnantól nem adta át az első helyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik