Forma-1

Charles Leclerc falba állította az autót, de ő rajtol az élről a sprintfutamon

Alex Pantling/Getty Images
Alex Pantling/Getty Images

Charles Leclerc nyerte meg az Azeri Nagydíj szétlövését, vagyis a sprintfutamos időmérőt.

Már az első szakaszban nagy csatát vívott egymással Max Verstappen és Leclerc az élen, de mégis Logan Sargeant vitte el a show-t, bár szívesen lemondott volna róla. A Williams versenyzője ugyanis úgy a falhoz csapta autóját, hogy a jobb hátsó kereke teljesen kitört. Mivel 25 másodperc volt csak hátra az etapból, a piros zászló egyben leintésnek is számított. A két Alfa Romeós és két Alpha Tauris pilóta mellett Pierre Gasly esett ki.

Ennél jóval csendesebbnek bizonyult a Q2, egy-egy elfékezett kanyar ugyan be-becsúszott a versenyzőknek, de baleset ezúttal nem volt. Sargeant ripityára tört autójával már természetesen nem gurult ki a pályára, a két Haas is kiesett, Esteban Oconnak sem ment igazán jól. Oscar Piastri még ráijesztett az Aston Martinra a hajrában, de Lance Stroll nem hagyta magát kiejteni.

Q3-ra ki sem jött már Lando Norris, a többiek viszont nagyot csatáztak. Charles Leclerc ugrott az élre, majd egy rém lassú kört ment az egész mezőny, hogy lehűtse a gumikat. Ezután még egy nagy roham kezdődött, de a monacói idejénél senki sem futott jobbat. Sergio Pérez becsusszant a második helyre, Verstappen csak harmadik helyen zárt, de Carlos Sainz is befért a második sorba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik