Forma-1

Gasly kigyulladt autója lopta el a show-t a bakui szabadedzésen

Szergej Gric / MTI / AP
Szergej Gric / MTI / AP

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Azeri Nagydíj szabadedzésén.

A 25 éves pilóta mögött a monacói Charles Leclerc zárt másodikként a Ferrarival, míg a harmadik köridőt Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez futotta meg.

Pocsék edzése volt az Alpine csapatnak, Pierre Gasly autója ugyanis kigyulladt, de nem járt jobban Esteban Ocon sem, akinél műszaki problémák adódtak, így mindössze nyolc kör jutott neki.

Gasly kigyulladt autója miatt 12 percre leállt az edzés, amely egyébként eseménydús volt: Carlos Sainz bal első kereke súrolta a falat, de a spanyol pilóta gond nélkül folytathatta a körözést; Cunoda Juki megpördült, majd a falnak ütközött, aminek defekt lett a vége, Leclerc két ízben is lecsúszott a pályáról, Logan Sargeant pedig az első szárnyát hagyta el.

A bakui program a a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről döntő időmérővel folytatódik 15 órától, majd szombaton debütál az új rendszerben zajló sprintfutam. E szerint szombaton délelőtt külön időmérő edzésre kerül sor, mely a délutáni rövidebb, 100 kilométeres versenytávú viadal rajtsorrendjét határozza meg. A sprintfutamon az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat, a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot.

A szabadedzés végeredménye:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik