Forma-1

„Sajnálom őt” – Ecclestone szerint Mick Schumacher óriási terhet cipel

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Bernie Ecclestone, a Forma-1-es világbajnoki sorozat korábbi irányítója szerint Mick Schumacher még mindig állandó versenyzőüléssel rendelkezne a szériában, ha édesapja, a legendás hétszeres vb-győztes Michael tanácsadóként mellette lenne, írja az MTI.

A 23 éves német pilóta két szezont teljesített a Haas csapat színeiben, de az előző idény végén elveszítette pozícióját az amerikai istállónál, máshol pedig nem talált magának helyet. Végül a Mercedes teszt- és tartalékversenyzője lett, Ecclestone pedig a német Sport Bild című magazinnak nyilatkozva úgy fogalmazott, sajnálja a fiatal pilótát, aki szerinte teljesen máshol tartana, ha édesapja személyesen tudná támogatni.

Mick ma is egy jó csapat állandó versenyzője lenne, ha az édesapja tanácsadóként folyamatosan mellette tudna lenni. A tapasztalatának köszönhetően rengeteg apró részletet oszthatna meg a fiával, és nemcsak vezetéstechnikai, hanem sportdiplomáciai értelemben is meg tudná mutatni neki a helyes irányt

– fogalmazott a 92 éves brit üzletember.

Rudy Carezzevoli / Getty Images

Ecclestone szerint Mick Schumacher óriási terhet cipel, mert az a legnagyobb problémája, hogy fel kellene nőnie a vezetéknevéhez.

Sajnálom őt, mert nagyon nehéz lesz csapatot találnia, különösen egy olyat, amellyel esélye lehet a győzelmekre

– jelentette ki Ecclestone.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, fejsérülései miatt többször műteni kellett, és azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Egészségi állapotáról konkrétumokat nem közöl a család, a legutóbbi hírek szerint genfi otthonában ápolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik