Forma-1

„Ez az egyetlen sportág a világon, amiben másfél napot kapsz gyakorolni télen, hogy felkészülj a vébére”

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

George Russell és Fernando Alonso is felszólalt annak érdekében, hogy a Forma-1-es pilóták több időt tölthessenek az új autók kipróbálásával.

Az idei szezonban február 23-án veszi kezdetét a Forma–1 hivatalos tesztidénye Bahreinben, amely 2021 után a második olyan év, amelyre három nap alatt készülhetnek a pilóták. A teszt és a verseny közötti rövid idő miatt a Mercedes versenyzője, Russell szerint irreális azt várni, hogy jól szerepeljenek a csapatok az idény elején.

„Személy szerint nem hiszem, hogy három nap elég. A versenyzők szempontjából ez másfél napot jelent pilótánként. Szerencsések vagyunk, hogy múlt héten a Pirelli gumitesztjén részt vettünk, de enélkül 12 hétig nem ültünk volna autóba Abu-dzabi és Bahrein között.

El tudja képzelni, hogy Nadal 12 hétig nem üt labdába és másfél napnyi edzés után megy a Roland Garrosra? Soha nem történne ilyen!

nyilatkozta George Russell.

Az Aston Martin rutinos pilótája, Fernando Alonso is osztotta a fiatal ellenfele véleményét.

„Idén a szokásosnál is kevesebbet készültünk, úgyhogy nem leszek még százszázalékos állapotban Dzsiddában, talán Ausztráliában sem. Elég igazságtalan dolog, de ez az egyetlen sportág a világon, amiben másfél napot kapsz gyakorolni télen, hogy felkészülj a világbajnokságra.”

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjra március ötödikén kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik