Forma-1

Forma-1-es csapata megválik Mick Schumachertől

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images
Egyelőre kérdéses, hol folytatja, alighanem egy másik csapat tartalékpilótája lesz majd jövőre. Az utódját is bejelentette a Haas.

A Haas magyar idő szerint csütörtökön, a korai órákban jelentette be, hogy

nem hosszabbít szerződést Mick Schumacherrel.

A hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fiának a szezon végén jár le a mostani megállapodása és már hetek, sőt hónapok óta téma a jövője. A 23 éves német versenyző a Forma-2 bajnokaként érkezett meg a királykategóriába, az első évében, 2021-ben ugyanakkor nem szerzett pontot. A második, azaz a mostani szezonját sem kezdte jól, többször is összetörte autóját, pedig akkor a Haasnak még viszonylag jól ment. Összesen két olyan futam volt, amikor pontszerző helyen ért célba: a Brit Nagydíjon nyolcadik, Ausztriában a hatodik lett. Feleannyi pontot szerzett, mint a csapattársa, Kevin Magnussen, a szezonzáró előtt a 16. helyen áll.

Egyelőre még nem dőlt el, hol folytatja jövőre, a hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy tartalékpilóta lesz. Egyre többen írják azt, hogy a Mercedes igazolhatja le.

A Haas egyben azt is bejelentette, hogy egy tapasztalt versenyzőt, Nico Hülkenberget szerződtette. A 35 éves német versenyző már 181 futamon indult, és tart egy nem túl hízelgő rekordot is: ő vett részt a legtöbb Forma-1-es versenyen úgy, hogy egyszer sem ért oda a dobogóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik