Forma-1

„Azok után, amennyit érte tettem, Verstappen most megmutatta a valódi arcát”

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Nem csillapodnak a kedélyek a Red Bull csapatánál, miután a Brazil Nagydíjon Max Verstappen nem tartotta be a stratégiai utasítást.

A holland pilóta világbajnoki címe eldőlt, a Red Bull konstruktőri vb-címe is összejött, így aztán tényleg arra összpontosíthat az istálló, hogy Sergio Pérez második helyen zárja a 2022-es évet – amellett, hogy a következő idény autóját tervezi és fejleszti a mérnöki gárda. Ennek érdekében született a Brazil Nagydíjon is a döntés, hogy Verstappen engedje el Sergio Pérezt, akinek minden pont fontos lehet, ám a kétszeres világbajnok erre nem volt hajlandó.

Már a múltkor is mondtam nektek, hogy ilyet többé ne kérjetek, oké? Értjük egymást? Már elmondtam miért és kitartok a döntésem mellett

hangzott el Verstappentől a csapatrádión.

Ilyenkor természetesen nem rendeznek jelenetet a csapatok, de biztosan feszültséget hoz a Red Bullba az eset, már csak azért is, mert Pérez nyilatkozatából világos, hogy a mexikói pilóta sértve érzi magát.

„Most megmutatta az igazi arcát. Azok után, amennyit tettem érte, nagyon meglepett. Rengeteget segítettem neki, nem értem, miért nem adta vissza a pozíciót. Szerintem miattam van két világbajnoki címe” – közölte Pérez.

A Red Bull mexikói versenyzője pontegyenlőséggel áll a Ferraris Charles Leclerc-rel a második helyen, de a monacói a több futamgyőzelme miatt megelőzi. Az idei szezonból már csak egy futam maradt hátra, a november 20-i Abu-dzabi Nagydíj.

Kapcsolódó
Ezt a végeredményt kevesen hitték volna a Brazil Nagydíj hétvégéje előtt
George Russell a sprintfutam után a főversenyt is megnyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik