Forma-1

Leclerc egy tízrajthelyes büntetést már kapott, de még több is lehet belőle

Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Tízrajthelyes büntetést kapott Charles Leclerc a Forma-1 Kanadai Nagydíján. Ennek oka, hogy csapata, a Ferrari több elemet is kicserélt az autója motorján, majd beépítettek egy új központi elektronikát is az erőforrásba. Mivel az olasz csapat utóbbiból már a harmadikat használta fel a szezonban, így automatikusan járt a büntetés.

Ám az is lehet, hogy a Ferrari tovább frissít a monacói autóján, az újabb büntetések pedig már azt vonnak magukkal, hogy a montreali rajtrács végére kerülne Leclerc.

Maga a versenyző szerint, ha valamikor, most lehet mindezt megkockáztatni, mert Kanadában könnyebb előzni, mint más pályákon. Márpedig a tempója jónak tűnt, a második szabadedzésen mindössze 81 ezreddel maradt el a leggyorsabb Max Verstappen mögött.

Charles Leclerc számára álomszerűen indult 2022, az első három futamból kettőt megnyert, egyszer pedig második lett. Azóta viszont öt versenyhétvégéből csak egyszer állhatott dobogóra, kétszer is kiesett. Legutóbb, Azerbajdzsánban motorproblémák miatt kellett feladnia a versenyt. Jelenleg a világbajnoki pontverseny harmadik helyén áll a két Red Bull mögött, 34 pont a hátránya az éllovas Verstappen mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik