Forma-1

Verstappen: Rossz irány lenne, ha korlátoznák a fizetésünket, mi tesszük kockára az életünket

SEBASTIEN BOZON / AFP
SEBASTIEN BOZON / AFP

A Forma-1 próbál lépéseket tenni egy gazdaságosabb és kiegyenlítettebb sorozat felé, így tavaly már bevezettek egy költségsapkát a csapatok számára, amely idénre tovább csökkent (140 millió dollárból kell megoldani a szezont), ebben azonban nincsen benne a versenyzők fizetése. Egyelőre.

Merthogy az elmúlt hetekben erősödtek azok a hírek, hogy több mindenre fizetési sapkát terveznek bevezetni az F1 fejesei, és ezek közé kerülhet idővel a pilóták gázsija is. Az Azeri Nagydíj előtt a világbajnoki címvédőt, Max Verstappent kérdezték minderről, aki egyértelműen ellenezné.

Kapcsolódó
Dárdai Pál távozik a Herthától - sajtóhír
A Bild szerint beleegyezett határozatlan idejű szerződése felbontásába. Hétszámjegyű összeggel, huszonöt év után távozik a klubtól.

„Teljesen rossz az ötlet, mert a Forma-1 jelen pillanatban egyre népszerűbb, azaz egyre több pénzt termel, így minden résztvevő profitál belőle.

Szóval miért épp a pilóták fizetését limitálnák, akik viszik a show-t és kockára teszik az életüket? Mert valójában ezt tesszük

magyarázta az idei vébét vezető 24 éves holland, aki további indokként hozta fel, hogy egy ilyen döntés az autósportra globális hatással lenne, rengeteg fiatal pilóta versenyezhet ugyanis egyéni szponzoroknak köszönhetően, akik aztán később egy bizonyos részesedést visszakapnak a Forma-1-es fizetésekből, a fizetési sapka miatt Verstappen szerint csökkenne a befektetői kedv. Ezzel a mclarenes Lando Norris is egyetértett.

Ha valósak a Spotrac értesülései, akkor Verstappen a jelenlegi mezőny második legjobban kereső versenyzője, évente 25 millió dollárt kap a Red Bulltól. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton fizetése 40 millió. Kettejükön kívül csak Norris és Fernando Alonso keresete éri el a 20 milliót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik