Forma-1

Alonso Hamiltonnak: Autózol egy szuper kört, és egy másodperc a hátrányod? Üdv az F1-ben!

Paul Crock / AFP
Paul Crock / AFP

Öt futamot teljesített eddig a Forma-1 mezőnye idén, a hatodik versenyre a hétvégén kerül sor Barcelonában.

Az eddigi öt futam alatt 36 pontot gyűjtött a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, aki ezzel a hatodik a pontversenyben. A Mercedes brit pilótája az idénynyitó Bahreini Nagydíjon érte el a legjobb helyezését, amikor a két Red Bull kiesése után harmadikként zárt, de volt olyan is, amikor nem fért be az első tíz közé.

A Mercedes egyelőre le van maradva a Ferrari és a Red Bull mögött, és a korábbi kétszeres világbajnok, Fernando Alonso azt mondta, átérzi, min megy idén keresztül Hamilton.

Idén azt láthatjuk, hogy egy pilóta fontos a Forma-1-ben, de nem az döntő tényező. Lewis ugyanolyan jól vezet, mint bármikor az elmúlt nyolc évben, amikor ő uralta ezt a sportágat, és döntögette a rekordokat. Most meg autózik egy szuper kört, és mégis egy másodperc a hátránya. Azt tudom erre mondani, hogy üdv a Forma-1-ben!

– poénkodott Alonso, aki a McLarennél töltött évei alatt átélte, milyen, amikor egy autó nem versenyképes.

A Mercedes egyébként Barcelonában már beveti az új fejlesztéseket, az autó új padlólemezt kapott, és az Aston Martin által bevezetett, majd a Ferrari és a Red Bull által átvett módit követve a padlólemez elejére kis légterelő szárnyak kerültek.

A barcelonai versenyhétvége pénteken az első két szabadedzéssel (14.00, 17.00) kezdődik, a futamot vasárnap 15 órakor rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik