Forma-1

Az első négy helyről négy különböző csapat pilótája rajtol majd Törökországban

Umit Bektas - Pool/Getty Images
Umit Bektas - Pool/Getty Images

Lewis Hamilton nyerte meg a Forma-1-es Török Nagydíj időmérő futamát, de motoralkatrész-cseréje miatt nem ő indul majd a pole-ból a futamon.

Kapcsolódó
Hamilton hiába gyors, tízhelyes rajtbüntetést kapott
A Mercedes brit versenyzője nyerte a Török Nagydíj első szabadedzését.

Az esős szabadedzés után Q1-ben még mindig nedves volt a pálya, amivel többeknek meggyűlt a baja. Lewis Hamilton elsőként próbálkozott jó időt futni, mielőtt az újabb eső megjött volna, de megcsúszott alatta az autó, ahogyan Max Verstappen és Juki Cunoda alatt is. Az eső meg is érkezett, de csak egy picit szemerkélt, majd el is állt, így aztán senki sem váltott intermediate keverékre.

Az első etap így is meglepetést hozott, Mick Schumacher 14. idővel jutott be a második szakaszba. A Francia Nagydíj után másodszor jutott be Q2-be, de mivel akkor összetörte a kocsiját, először vezetett is a második etapban.

Kiesett viszont a két Alfa Romeo és Nyikita Mazepin mellett Nicholas Latifi és az elmúlt hetekben remeklő Daniel Ricciardo. Ezután Carlos Sainz nem futott mért kört, Schumachernél pedig mindenki gyorsabbnak bizonyult. Rajtuk kívül Russell, Esteban Ocon és Sebastian Vettel csúszott ki az első tízből.

Zárószakaszban sem lett könnyebb, vagy nehezebb a helyzet, akadt egy-két baki, de nem emiatt került élmezőnybe Pierre Gasly és Fernando Alonso, hanem mert mindketten remekül autóztak. A legjobb időt Hamilton futotta, de a tíz rajthelyes büntetése miatt a 11. helyről rajtol majd. Valtteri Bottasé lesz így a pole, mellőle Verstappen indul majd, míg a második sorban Charles Lecelerc és Gasly rajtolhatnak.

https://twitter.com/F1/status/1446826230729388039

Ajánlott videó

Olvasói sztorik