Forma-1

Norris megszorongatta Verstappent, Alonso kiakadt Vettel miatt

Joe Klamar / AFP
Joe Klamar / AFP

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzését.

Verstappen már a Q1-ben is a leggyorsabb volt, mögötte Lando Norris (McLaren) és Fernando Alonso (Alpine) végzett a második és harmadik helyen, a kétszeres világbajnok Alonso egy hete is jól ment ezen a pályán, akkor kilencedik lett a Stájer Nagydíjon. Az utolsó öt helyen Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine), Nicholas Latifi (Williams), Mick Schumacher (Haas) és Nyikita Mazepin (Haas) zárt.

A Q2 nagy vesztese Alonso volt, akit Sebastian Vettel (Aston Martin) feltartott, és így nem jutott be az utolsó etapba, de nem lehetett boldog a két Ferrari sem, az egyaránt a közepes keverékű gumikra szavazó Carlos Sainz Jr. és Charles Leclerc a 11., illetve a 12. helyen végzett.  Vettel bocsánatot kért ugyan Alonsótól, de a spanyol pilóta így is nagyon zabos volt, ami érthető, mivel simán befért volna az első tízbe az addigi körideje alapján. Vettel várhatóan büntetést kap majd, amiért feltartotta Alonsót.

Ami bosszúságot jelentett Alonsónak, az örömet okozott George Russellnek, mivel a Williams versenyzője bekúszott a Q3-ba, ami először jött össze neki a brit istálló színeiben.

A Q3-ban az addig az időmérőt domináló Verstappen megőrizte az első helyét, de Norris nagyon közel volt hozzá, 48 ezreddel maradt el tőle. Sergio Pérez (Red Bull) lett a harmadik, a két Mercedes, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csak a negyedik, illetve az ötödik helyről indulhat.

A 71 körös Osztrák Nagydíj vasárnap 15 órakor rajtol el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik