Forma-1

Max Verstappen és Lewis Hamilton rajtol az első sorból Ausztriában

Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images
Marco Canoniero/LightRocket via Getty Images

Max Verstappen nyerte a Stájer Nagydíj szombati időmérőjét.

Rendkívüli hőség fogadta a csapatokat, az aszfalt a hatvan fokot is elérte az edzésen, így aztán a gumikkal is okosan kellett bánniuk az istállók stratégiai felelőseinek. Az első etap rögtön meglepetést hozott, a második szabadedzésen harmadik helyen végző Esteban Ocon azonnal kiesett, csak a két Haast és Kimi Raikönnent tudta megelőzni. Rajtuk kívül Nicholas Latifi esett ki.

Q2-ben aztán felpörögtek az események, George Russell például 8 ezredmásodpercre volt a továbbjutástól, ám Lance Stroll ennyivel gyorsabbnak bizonyult. Csapattársa, Sebastian Vettel viszont nem, 14. helyen esett ki. Szintén lemaradt az első tíztől Antonio Giovinazzi, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz Jr. is. Az élen viszont jött temérdek meglepetés, Sergio Pérezt Lando Norris és Pierre Gasly követte.

A lényeg azonban természetesen a harmadik, egyben utolsó szakaszra maradt. Meglepően nagy volt végig a forgalom ahhoz képest, hogy nem mindig mentek gyors kört a pilóták. Max Verstappen állt hamar az élre, őt Lewis Hamilton követte, de Lando Norris is közel maradt sokáig az élmezőnyhöz.

Kapcsolódó
Bottas nem úszta meg a büntetést a bokszutcai incidens után
A versenybírók veszélyesnek ítélték meg az esetet.

Végül Verstappené lett a pole, őt Valtteri Bottas és Lewis Hamilton követte. Mivel azonban Bottast három rajthellyel büntették a bokszutcai bénázása miatt, az első két sorból Verstappen és Hamilton rajtol vasárnap, mögülük Norris és Pérez indulhat.

https://twitter.com/F1/status/1408790861169704964

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik