Forma-1

Bottas elküldte a fenébe a csapatát, miután nem hallgattak rá

CHRISTOPHE SIMON / AFP
CHRISTOPHE SIMON / AFP

Nem lehetett boldog a Forma-1-es Francia Nagydíj után Valtteri Bottas: a Mercedes finn pilótája tíz körrel a vége előtt még a második helyen autózott, de a két Red Bull-versenyző, Max Verstappen és Sergio Pérez is megelőzte, így végül csak negyedik lett.

Kapcsolódó
Verstappen kijavította a hibáját és legyőzte Hamiltont
Kiélezett csatát hozott a Francia Nagydíj a Mercedes és a Red Bull között.

A Red Bull a két bokszkiállásos taktikával verte meg a Mercedest, és Bottas már futam közben jelezte a csapatának, hogy nekik is érdemes lenni két kerékcserét beiktatni. Az élmezőny tagjai közül a finnt hívták ki elsőnek a bokszba, a 18. körben, és amikor észlelte, hogy a Mercedes marad az egykiállásos taktikánál, nem fogta vissza magát a csapatrádióban.

Mi a francért nem hallgatott rám senki, amikor mondtam, hogy a kétkiállásos taktika a jó megoldás?

– panaszkodott Bottas, aki az f betűs angol szót is beiktatta a mondatba.

A futam után a finn versenyző azt mondta, nem érzi, hogy túl messzire ment volna, egyszerűen csak egyértelművé akarta tenni a csapat számára, hogy elmehet a verseny a rossz taktikán.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azt nyilatkozta, egyáltalán nem gond, hogy Bottas az egész világ előtt elmondta, hogy mi frusztrálja, de ettől még nem érzi, hogy rossz döntést hoztak volna azzal, hogy csak egyszer hívták ki a bokszba. Bár Bottas végül nem fért fel a dobogóra, Wolff így sem volt elégedetlen vele, mert a finn pilóta a futam nagy részében Lewis Hamilton és Verstappen közelében autózott.

Hét futam után Bottasnak 59 pontja van, ezzel az összetettben az 5. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik