Forma-1

„Az emberek azt hiszik, élvezem, hogy Vettel szenved”

HANDOUT / FIA / AFP
HANDOUT / FIA / AFP

Sebastian Vettel elég komoly gödörbe került, a ferraris utolsó szezonja pocsékul sikerült és egyelőre az Aston Martinnál sem talált még magára. Sorozatban 15 olyan nagydíjon van túl, amelyen nem sikerült az időmérőn a Q3-ba jutnia, legutóbbi öt versenyén pedig pontot sem szerzett.

Kapcsolódó
Már idén lesznek sprintfutamok a Forma-1-ben
Három helyszínen osztanak majd extra pontokat.

Korábbi csapattársát, Mark Webbert kérdezte a Marca, vajon mi állhat a háttérben. Az ausztrál azt mondta, hogy van olyan, amikor egy sportolót próbára tesz az élet, de úgy érzi, ez már Vettelnek is egy túl hosszú időszak, ami szerinte arra vezethető vissza, hogy a mostani Forma-1-es autók egyszerűen nem annyira fekszenek a négyszeres világbajnoknak, aki nagyobb tapadás és leszorítóerő mellett tud igazán sikeres lenni.

Persze alkalmazkodni kell a szabályokhoz, ott van Hamilton, aki mindenféle beállítás mellett erősen teljesít. A csillagok állása nem Vettelnek kedvez. És szerintem bele is fáradt a ferraris évekbe. (…) Az emberek azt hiszik, élvezem látni a szenvedését, de inkább elszomorít. Főleg ahhoz képest, amilyen régen volt

– mondta Webber, akinek emlékezetes csatái voltak Sebastian Vettellel a Red Bullnál.

Azt viszont megjegyezte a kilencszeres futamgyőztes, hogy nem csoda, ha téma a német, mert persze jó olyanról beszélni, hogy Lando Norris, Charles Leclerc és Max Verstappen jól teljesít, de amellett sem lehet elmenni szó nélkül, ha valaki tudása alatt teljesít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik