Forma-1

Baumgartner Zsolt: A sebesség szeretete nem múlt el

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP

Halászlé helyett borlevessel ünnepel az egyetlen magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt, akinek a versenyzés helyett már a család tölti ki az életét.

„Négyéves lehettem, és egy kismotor volt a fa alatt. Majdnem kiugrottam a bőrömből örömömben, de azt mondták, egyelőre csak felülni lehet rá, majd kipróbálhatom, amikor jobb idő lesz, és kicsit nagyobb leszek. Igen ám, de a szomszéd srác idősebb volt nálam, mi ketten együtt szépen rájöttünk, hogyan lehet beindítani a motort, és megtanultunk menni is vele” – mesélte Baumgartner Zsolt, az egyetlen magyar Forma-1-es pilóta a Nemzeti Sportnak.

A január elsején 40. születésnapján ünneplő sportember elmesélte, gyermekei tudják, hogy autóversenyző volt, szeretik is a gyorsaságot. Őt pedig néha még elfogja a vágy, hogy motorozzon.

A Formula-1-es időszakban hagytam abba, mert tiltva volt. Aztán meg már nem ültem vissza a veszélyek miatt, de a mai napig lázba hoz, mert azért a sebesség szeretete nem múlt el. De ha fel is ülök egyre, néhány száz méter után lerakom, mert mégiscsak háromgyerekes apa vagyok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik