Forma-1

„Hamilton megsemmisített egy újabb Forma-1-es mítoszt”

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton sikeréről és rekordbeállításáról írt a vasárnapi Forma-1-es Eifel Nagydíj másnapján.

Hamilton utolérte Schumachert, Räikkönen történelmet írt
A Mercedes hatszoros világbajnoka kihasználta csapattársa rontását és 92. futamgyőzelmét aratta a Forma-1-ben.

Az MTI összeállítása szerint a brit sajtó természetesen ünnepel, a Daily Mail száraz ténymegállapítása mellett a Guardian azt írta:

Ez a győzelem több volt száraz statisztikánál, mert bár ugyanolyan irgalmatlan és klinikai pontosságú volt, mint minden korábbi siker, mégis egy nagyon emberi teljesítmény állt mögötte, melyet a világbajnok világossá is tett.

A Schumacher család különleges ajándékkal lepte meg Hamiltont
A britek hatszoros világbajnoka nem is találta a szavakat.

A spanyol Marca szerint Lewis Hamilton mostani sikere nem csak egy volt a sok közül.

„Ez az volt, ami ahhoz kellett, hogy utolérje az örökranglistán a hétszeres világbajnok Michael Schumachert. Persze csak idő kérdése volt, de a németországi helyszín még nagyobb jelentőséget tulajdonított ennek a teljesítménynek.”

„Hamilton megsemmisített egy újabb Forma-1-es mítoszt” – írta a La Vanguardia.

A 91-es szám szédítő, de jól szemlélteti mindkét férfi teljesítményét, két egymástól különböző időszakban. Hamilton két hét múlva, a Portugál Nagydíjon egyeduralkodóvá válhat a futamgyőzelmek szempontjából

– írta a francia Le Figaro.

A svájci Blick egy földrajzi összefüggést is látott a sikerben:

„Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher rekordját! A brit címvédő a 261. versenyén „91. futamgyőzelmét aratta, ráadásul a Nürburgringen, nagyon közel Kerpenhez, ahol a legendás német versenyző felnőtt. A hatszoros világbajnok nem hagyott kétséget a sikere felől a feketére festett Ezüstnyíl volánja mögött.”

Kiemelt fotó: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik