Forma-1

Hivatalos: jövőre új főnöke lesz a Forma-1-nek

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteken bejelentette, hogy januártól Stefano Domenicali irányítja majd az autós gyorsasági világbajnokságot, míg a mostani vezető, Chase Carey ügyvezető elnökhelyettesként dolgozik tovább.

Új főnöke lesz a Forma-1-nek
Hivatalosan még nem jelentették be, de már mindenki tényként kezeli.

Domenicali 2008 és 2014 között volt a Ferrari csapatfőnöke, az istálló eddigi utolsó világbajnoki címüket, a 2008-as konstruktőri trófeát is az ő irányításával nyerték meg. Az olasz szakember 2014-ben az Audi vezetői csapatához csatlakozott, 2016 óta pedig a luxus sportautókat gyártó Lamborghini elnök-vezérigazgatójaként dolgozott, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetségben (FIA) az együléses versenysorozatokért felelős bizottságot vezette.

Chase Carey 2017 óta irányítja az F1-et, a Liberty Media akkor vásárolta meg a kereskedelmi jogokat a korábbi vezér Bernie Ecclestone-tól. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke és Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója után Domenicali a harmadik szakember a Ferrari korábbi sikerkorszakából, aki komoly pozíciót kap a sportág nemzetközi vezetésében.

Kiemelt kép: Tobias SCHWARZ / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik