Forma-1

Bottas elcsente a pole-t Hamiltontól

A Mercedes finn pilótája, Valtteri Bottas nyerte a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja időmérő edzését Silverstone-ban.

A szabadedzések során a Mercedesek domináltak, és az időmérő első etapja után is Bottas állt az élen 1:26.738 perces idejével. A Q1-ben Danyiil Kvjat, Kevin Magnussen, Nicholas Latifi, Antonio Giovinazzi és Kimi Räikkönen esett ki, Kvjat azt jelentette a csapatának, hogy eltört a padlólemeze.

A Q2-ben ismét Bottas autózta a legjobb időt, a koronavírusos Segio Pérez helyére beugró Nico Hülkenberg pedig meglepetésre megelőzte Lewis Hamiltont, és a második helyig nyomult a Racing Pointtal. 

A Ferrari-pilóták közül Charles Leclerc befért az első tízbe, az idény végén távozó Sebastian Vettel viszont csak a 12. helyen zárt, így Esteban Ocon, Carlos Sainz Jr., Romain Grosjean és George Russell társaságában be is fejezte az időmérőt.

A Q3-ban Hamilton 1:25.284-es idejével egyből jelezte a többieknek, hogy igényt tart az első rajtkockára, de Bottas nem hagyta annyiban, és az utolsó mért körével elcsaklizta csapattársától a pole-t. Hülkenberg végül harmadikként zárt, mellőle Max Verstappen indul a második sorból.

Az első tíz további sorrendje: Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Pierre Gasly, Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris.

Kiemelt kép: Frank Augstein / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik