Forma-1

A hónap végéig eldől, beáldozza-e pilótáját Vettelért a Racing Point

Mi is megírtuk, hogy a Ferraritól az idény végén távozó Sebastian Vettelt a Racing Point istállóval hozták össze, amely a következő évtől Aston Martin néven versenyez majd.

Ez a csapat lehet Vettel jövője a Forma-1-ben?
Győztes csapatot faraghat az egyik istállóból a négyszeres világbajnok.

A Racing Point jelenleg Lance Strollt és Sergio Pérezt alkalmazza, és mindkettőjüket többéves szerződés köti a csapathoz, amelynek, ha tényleg Vettelt akarja, akkor az idei páros tagjai közül valakitől meg kell válnia. Tekintve, hogy a csapat tulajdonosa Stroll apja, Lawrence, így elég valószínű, hogy az istállót 2014 óta szolgáló Péreznek kell új munkaadó után néznie.

A mexikói pilóta elismerte, hogy amióta felröppent a Vettel érkezéséről szóló pletyka, azóta már megkereste másik F1-csapat.

A mezőny egyik csapata, amelynek most nem árulom el a nevét, valóban kapcsolatba lépett velem, ami meglepett, hiszen még érvényes szerződésem van a Racing Pointtal. Jelen pillanatban csak pletykák vannak, úgyhogy én csak annyit mondhatok, hogy egyelőre a Racing Point pilótája vagyok

– nyilatkozta Pérez.

Az Autosport.com azt írja, Pérez szerződésében van egy olyan kitétel, miszerint a csapata felbonthatja a megállapodást, de ennek július 31-ig meg kell történnie, vagyis nemsokára okosabbak leszünk az ügyben. Ha Pérez valóban elhagyja a Racing Pointot, akkor a Haasban vagy az Alfa Romeónál köthet ki.

Ami biztos, hogy a Williams nem lesz opció sem Vettel, sem Pérez számára, mivel az istálló bejelentette, hogy az idei párosra, George Russellre és Nicholas Latifire számítanak 2021-ben is.

A 22 éves Russell tavaly mutatkozott be a Forma-1-ben, a 20. helyen zárta az előző idényt, míg a 25 esztendős Latifi újoncnak számít.

Kiemelt kép: POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik