Forma-1

Ecclestone: Vettel vonuljon vissza, vagy lépjen le a Ferraritól

A Forma-1-t évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone szerint Sebastian Vettelnek vissza kéne vonulnia, vagy új csapatot kellene találnia magának.

Meghalt minden idők egyik legjobb Forma-1-es pilótája, Stirling Moss
Úgy vált legendává, hogy sosem volt bajnok.

„Sebastian teljesítményének az utóbbi időben ártott az, hogy a Ferrarinál versenyez, csapattársát, Charles Leclerc-et pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökének a fia menedzseli. Emellett Mattia Binotto csapatfőnökre sem a támogatójaként tekint” – jelentette ki a 89 éves üzletember az MTI cikke szerint.

Abba kéne hagynia, vagy váltani, a jövőre ismét Mercedes-motorral induló McLaren jó alternatíva lehet.

A feleségével egy Sao Paulo melletti farmon élő Ecclestone szerint az F1-nek szüksége lenne egy nyerő Vettelre, és a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton mellett a németek négyszeres vb-győztese is utolérhetné a hét diadallal csúcstartó Michael Schumachert.

Bernie Ecclestone 89 évesen újra apa lesz
Feleségével nyárra várják a kisfiút.

A Forma-1 71. szezonja március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Jelen állás szerint leghamarabb a június végére tervezett Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon.

Kiemelt kép: HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik