Forma-1 koronavírus

„Az emberek az életükért küzdenek” – újabb futamot törölhetnek a Forma-1-ben

Miután törölték a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, majd elhalasztották a bahreini és a kínai versenyeket, újabb futamokat toltak el a Forma-1-ben: a holland, a spanyol és a monacói hétvégéket. Utóbbi szervezői aztán bejelentették, hogy 2020-ban biztosan nem tudják megrendezni a legendás versenyt.

Pozitív az uralkodó koronavírus-tesztje, törölték a legendás F1-versenyt
Az is kiderült, hogy a szabályváltozásokat csak 2022-től vezetik be.

Hollandia 1985 vár arra, hogy visszatérjen az F1 az országba. És nem kizárt, hogy ezt a futamot is törölni kell az idei versenynaptárból, erről beszélt Jan Lammers a motorsport.com-nak.

Még mindig vannak országok, melyeket nem ért el a vírus. Vajon elértük már a csúcsot? Kínában mér rendeződni látszik a helyzet, de hol tartunk mi? Szeretnénk azt hinni, hogy urai vagyunk a helyzetnek, pedig nem

– mondta a Holland Nagydíjról az ottani szervezők feje.

Elsőre furcsa, de érthető döntést hozott a Forma-1
Mindent próbálnak megtenni annak érdekében, hogy minél több futamot meg lehessen rendezni idén.

A jegyeket már rég elvitték, Lammers sajnálná is, ha elmaradna a verseny, ugyanakkor szerinte az összképet kell nézni: jelenleg a koronavírus elleni küzdelem a legfontosabb.

Bergamóban félóránként temetés van. Az emberek az egyik nap még egészségesek, a következőn már az életükért küzdenek.

Felmerült egyébként, hogy mivel a nyári szünetet előrehozták mostanra, így júliusban vagy augusztusban meg lehetne rendezni a futamot. Lammers szerint ez nagyszerű hír lenne, de egyelőre nem tartottunk, hogy erről beszélhessünk.

Kiemelt kép: Remko DE WAAL / ANP / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik