Forma-1 koronavírus

Lewis Hamiltont sokkolta, hogy a járvány ellenére lesz futam

Nagyon meg vagyok lepve, hogy itt vagyunk. Nagyszerű, hogy vannak versenyek, de sokkol, hogy most itt ülünk ebben a szobában

mondta a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton.

A Mercedes brit versenyzője nem igazán érti, hogyan rendezhetik meg a melbourne-i futamot, nézők előtt ráadásul, miközben a világon mindenhol felfüggesztik a sporteseményeket, vagy elrendelik a zárt kaput – ez utóbbi a helyzet jelenleg Magyarországon is. Főleg úgy, hogy mezőnyből öt csapatalkalmazottat – négy a Haastól, egy a McLarentől – vizsgáltak meg koronagyanú miatt.

A pénz az úr

– felelte, mikor megkérdezték tőle, szerinte miért lesz mégis futam.

Sebastian Vettel elég diplomatikus volt, ugyanis azt mondta, nekik bízniuk kell a világbajnokságot szervező FIA-ban és abban, hogy a szervezet a lehető legjobb döntést hozza meg. Ugyanakkor szerinte teljesen jogos az is, ha bárki megkérdőjelezi, hogy versenyezni kell, miközben egyre több sportrendezvényt halasztanak el világszerte.

Ugyan az Ausztrál Nagydíj a tervek szerint nézők előtt zajlik majd, a szezon második futama, a Bahreini Nagydíj az első lesz a sorozat történetében, amelyet üres lelátók előtt rendeznek. A kínai versenyhétvégét pedig elhalasztották és egyelőre nem tudni, mikor tudják majd bepótolni.

Kiemelt kép: William WEST / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik