Forma-1

Szomorú, hogy a Forma-1-ben már nem a tehetség számít

Sergio Pérez szerint mi sem bizonyítja jobban, hogy rossz irányba tart a Forma-1, mint az, hogy korábbi csapattársa, Nico Hülkenberg jelen állás szerint vezetőülés nélkül marad 2020-ban.

Elég szomorú lenne, ha nem maradna a Forma-1-ben, mert bizonyítaná, hogy a tehetség, az eredmények nem számítanak eléggé ebben a sportágban

– mondta Pérez a motorsport.com-nak, hozzátéve, nem az anyagiaknak kellene dönteniük, hanem Hülkenbergen kellene múlnia, akar-e maradni vagy sem.

Az elátkozott Forma-1-es pilóta, akinek sosem jön össze
Nico Hülkenberg 31 éves és a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzője, egy valami azonban nagyon hiányzik a karrierjéből: egy dobogós helyezés. Németországban közel állt ehhez, de aztán hibázott és kiesett. Lassan már az lesz a kérdés vele kapcsolatban: van-e még helye a Forma-1-ben?

A mezőny legelátkozottabb pilótájával nem hosszabbít a Reanult – Esteban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa –, és bár még nem adta fel, hogy csapatot találjon magának, egyre fogynak a lehetőségek. A 32 éves Hülkenberg helyzetén az sem javít, hogy nincs mögötte tehetős szponzor.

Az Alfa Romeónál (talán erre van a legnagyobb esély), a Red Bullnál és a Toro Rossónál van még üres hely.

Kiemelt kép: Lars Baron/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik