Forma-1

A Forma-1-ben már azért is büntetnek, ha betartod a szabályokat

Sergio Pérez csak a 12. helyen végzett a Forma-1 Francia Nagydíján, de nem emiatt volt leginkább bosszús a futamot követően, hanem egy büntetés miatt. A rajt után, a hármas és a négyes kanyarnál található sikánnál fékezte el magát, így a bukótérbe került, ahol aztán a szabályoknak megfelelően elment a versenybírók által kijelölt bójáig, azt kívülről megkerülte és úgy tért vissza a pályára.

Mégis kapott egy öt másodperces büntetést.

Úgy ítélték meg ugyanis, hogy bár a kijelölt útvonalat járta be, és még arra is ügyelt, hogy ne veszélyeztessen senkit a visszatérésével, mégis előnyt szerzett a hiba után. A mexikói utólag megkérdőjelezte a döntést.

Nem értem, miért büntettek meg, mindent megfelelően csináltam. Szerintem rossz döntés született, mert betartottam a szabályokat

mondta Pérez, aki szerint arról nem ő tehet, ha a bója kikerülése után is kedvezően jött ki a szituációból.

Ezért büntették Pérezt:

A 29 éves versenyző aztán a boxkiállásánál letöltötte a büntetést, amivel szerinte haza is vágták a versenyét. Ő úgy érzi, pontszerző helyen végezhetett volna, így viszont nem volt esélye. Ez már zsinórban a negyedik nagydíj volt, amelyen nem tudott az első tízbe kerülni és az eddigi nyolc futamból is mindössze három alkalommal szerzett pontot, így egyelőre csak a 13. helyen áll.

Az unalmas futamot Lewis Hamilton nyerte, aki toronymagasan vezet és azt mondta, nem a versenyzők hibája, hogy nem izgalmasak a versenyek. Az egyetlen akció csak a hajrában volt, de azért Daniel Ricciardót duplán büntették, így utólag módosult a végeredmény.

Folytatás a hétvégén, Ausztriában.

Nyitókép: HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik